Jídelní lístek

Předkrmy

  Množství Cena (Kč)
Grilované krevety 120 g 235,–
tucet grilovaných krevet na listovém salátu s chilli-tomatovou salsou, olivami, koriandrem a ciabattou
Restovaná telecí jatýrka 120 g 129,–
s pečeným jablkem, cibulovou marmeládou a ciabattou
US beef tartar 75 g 169,–
s kapary, rukolou a topinkami pečenými na sádle
Marinované olivy Taggiasca z italské Ligurie 100 g 75,–
Čerstvé bramborové chipsy 150 g 95,–
s pikantním Jalapeño dipem
Marinovaný kozí sýr v mandlové krustě 80 g 169,–
podávaný se zeleninovým tartarem, brusinkovým dipem a ciabattou
Quesadilla „Chilli con Carne“   165,–
hovězí ragú, kukuřice, fazole, sýr Cheddar, dip z pečených paprik

Polévky

  Množství Cena (Kč)
Consommé   55,–
extra silný hovězí vývar s masem, julienne zeleninou a pravými domácími nudlemi
Tomatový krém   65,–
s parmezánem a bazalkovým pestem

Saláty

  Množství Cena (Kč)
Marinovaný losos 100 g 225,–
pečený v bylinkové krustě podávaný na mixu listových salátů s pomerančovými stroužky
Caesar salát   145,–
římské listy s máslovými krutony, originálním dresinkem a hoblinami parmazánu
K salátu je možno přiobjednat:
Kuřecí steak a opečená slanina 100 g 59,–
Restované tygří krevety ochucené bylinkovým pestem 80 g 129,–
Rozpečená bylinková bageta   45,–
Rukolový salát   169,–
s marinovanými olivami, cherry rajčátky, kapary a hoblinami parmazánu

Pasta

  Množství Cena (Kč)
Spaghetti al pomodoro   169,–
těstoviny s tomaty, trhanou mozzarellou, zdobené bazalkovým pestem
Gnocchi con pollo e spinaci   215,–
u nás dělané bramborové noky s restovaným kuřecím masem, cherry rajčaty, mladým špenátem a omáčkou z bílého vína, zjemněnou kapkou smetany
Risotto con funghi   225,–
italské hříbkové rizoto s lanýžovým olejem zdobené rukolou a parmazánem
Tagliatelle con salmone   245,–
těstoviny s kousky grilovaného lososa, cuketou, limetkou, drcenými rajčaty a italským sýrem mascarpone

Ryby a mušle

  Množství Cena (Kč)
Grilovaný filet z lososa 180 g 335,–
s limetkovou tapenádou, grilovanou zeleninou a mátovo-citrónovým máslem
Mušle Slávky 400 g 195,–
na bílém víně s tomaty, česnekem, chilli a bruschettou

STEAKY

  Množství Cena (Kč)
CHUCK ROLL STEAK – Z AUSTRÁLIE 300 g 275,–
6 týdnů v chladu zrající řez mezi hovězím krkem a roštěncem zaručující křehkost a výraznou chuť. Je trochu dražší, ale stojí za to.
TOP BLADE STEAK – Z AUSTRÁLIE 220 g 245,–
Sval řezníkem vyloupnutý z lopatky skotu, protknutý charakteristickou šlachou, díky které je maso po ugrilování podstatně šťavnatější. Zrání trvá minimálně 6 týdnů a dodává masu křehkost, kterou ocení zejména pokročilí znalci steaků.

Speciality PIJEZPI inspirované New Yorkem

  Množství Cena (Kč)
KONFITOVANÝ AMERICKÝ BRISKET – HOVĚZÍ HRUDÍ 220 g 295,–
se zázvorem, citronovou trávou a bramborovým gratinem se sýrem
US BEEF TARTAR 150 g 269,–
s kapary, rukolou a topinkami pečenými na sádle
PIJEZPI BURGER   245,–
po New Yorsku namletý Chuck Roll, slanina, jalapeños, sýr Cheddar, cibulové chutney, Jack Daniels dip a steakové hranolky
KUŘE „SUPREME“ 220 g 249,–
kuřecí prsíčko grilované s kůží a křídelní kostí podávané s grilovanou zeleninou

Přílohy a omáčky ke steakům

  Množství Cena (Kč)
Brambor pečený ve slupce s pažitkovým dipem 200 g 49,–
Mačkaný brambor s jarní cibulkou a restovanou slaninou 200 g 49,–
Steakové hranolky 170 g 55,–
Grilovaná zelenina 250 g 75,–
Máslová kukuřice 150 g 49,–
Bylinkové máslo „Café de Paris“   35,–
Smetanový špenát s česnekem   55,–
Hříbková omáčka   55,–
Omáčka demi glace   39,–
Pepřová omáčka ovoněná Brandy   49,–
Pikantní olej z papriček Carolina Reaper   35,–
(Ta nejpálivější paprička na světě. Nebojte se, ale dávejte pozor:-)

Dezerty

  Množství Cena (Kč)
Limetkový cheesecake   95,–
s omáčkou z lesních plodů
Mandlovo-karotkový muffin   85,–
s hruškovým relishem a skořicovým cukrem

PI.JEZ.PI, restaurace
Americká 38, Plzeň

Zobrazit na mapě

Otevírací doba:
PO – ČT 11:00 – 24:00
PÁ, SO 11:00 – 01:00
NE 11:00 – 23:00

Nekuřácká restaurace.

Manažeři restaurace:
Pavel Staněk

Šéfkuchař:
Jan Kindl

Rezervace:
377 331 308
608 182 478